Garantie

Wat als het product niet naar wens is?

Wij doen ons uiterste best om een perfect product voor je te maken. Als het niet naar wens is, neem dan altijd eerst contact met ons op. Onderstaand vind je veelgestelde vragen over onze garantie.

Hoe lang en waarop heb ik garantie?

5 jaar garantie

De garantie heeft betrekking op materiaal- en/of fabricagefouten en/of schade ontstaan tijdens het transport. Het geleverde product dient volgens de instructie te worden gebruikt en behandeld. Bij ondeugdelijk gebruik zal er geen garantie kunnen worden geclaimd en schade worden vergoed. Hier wordt o.a. mee bedoeld: breuk- en/of waterschade, valschade, stootschade, ruw gebruik etc. door de consument veroorzaakt . Naast deze garantie geldt tevens de wettelijke garantie.

N.B.: De 5 jaar garantie is m.u.v. motoren. Garantie op motoren is 3 jaar.

Wat is wettelijke garantie?

Wettelijke garantie

Een product moet die eigenschappen bezitten die voor een normaal gebruik nodig zijn. Kortom: doen wat de koper er redelijkerwijs van mag verwachten. Dat betekent dat een product bij normaal gebruik tijdens de verwachte levensduur geen gebreken mag vertonen. Blijkt een product niet aan deze verwachtingen te voldoen - met andere woorden: vertoont het een mankement - dan dient raamdecoraties.nl dit in beginsel kosteloos te herstellen, of als dat niet mogelijk is, een vervangend, vergelijkbaar product te leveren. Als dat niet mogelijk is moet je de overeenkomst ontbinden.

Als het product al langere tijd zonder problemen is gebruikt dan hoeft raamdecoraties.nl niet het gehele aankoopbedrag te vergoeden. Bij reparatie geldt dat raamdecoraties kosten mag berekenen als na een langere tijd van gebruik de levensduur van het product door de reparatie verlengd wordt. Deze wettelijke regels gelden altijd en staan los van een andere gegeven garantie, zoals fabrieksgarantie. Deze wettelijke garantie mag je ook niet beperken. Als het product niet normaal gebruikt is of als er sprake is van normale slijtage dan geldt bovenstaande niet.